Zapytaj! to cykl całorocznych spotkań skierowany do dzieci w wieku 4-8 lat, na których wraz z opiekunami będą miały okazję poznać tajniki pracy naukowców UMK, żołnierzy, strażaków, sportowców i aktorów. Spróbujemy dostać się w miejsca, do których na co dzień nie każdy dostać się może, wykopiemy wiadomości o pracy etnologa, pognamy do wozu strażackiego, wyśledzimy, co kryje się za teatralną kurtyną, zaalarmujemy naszą obecność na stadionie żużlowym, a na koniec weźmiemy naszych gości w krzyżowy ogień pytań! Czy strażak będzie w stanie sobie z nim poradzić?

INFORMACJE O ZAPLANOWANYCH SPOTKANIACH

Na pobudkę z zimowego (a właściwie całorocznego…) snu – wycieczka do lasu! Raz jeszcze w ramach naszych spotkań odwiedzimy leśnictwo Olek. W zeszłej edycji gościliśmy tam jesienią, tym razem jedziemy szukać wiosny i niezmiennie pytać.

O co? A no właśnie, o co? Przygotujcie pytania i… kiełbaski! Będzie ognisko!

UWAGA: Dojazd we własnym zakresie.

UDZIAŁ BEZPŁATNY!

Projekt finansowany ze środków z 1% podatku przekazanego na rzecz Fundacji.

ZAPISY

Każde spotkanie planowane jest dla 20 par (dziecko + rodzic). Zapisu dokonujemy z miesięcznym wyprzedzeniem, jednak nie później niż w środę poprzedzającą sobotnie zajęcia. Aby dokonać zapisu, należy przesłać wypełnioną deklarację udziału (pobierz) na adres: fundacja@umk.pl

REZYGNACJA

W przypadku rezygnacji z udziału w zajęciach, prosimy o wiadomość mailową lub telefoniczną przynajmniej na dzień przed zaplanowanym spotkaniem, tak byśmy mogły zaprosić osoby z listy rezerwowej.

Weronika Żebrowska-Ruchwa
email: fundacja@umk.pl