Informacja o przetwarzaniu danych osobowych przez Fundację.

Informacja o przetwarzaniu danych osobowych podczas bezpłatnych wydarzeń/projektów.
  1. Administratorem Państwa danych osobowych będzie Fundacja Amicus Universitatis Nicolai Copernici z siedzibą przy ul. Gagarina 11, 87-100 Toruń, NIP: 9562056743, REGON: 871550996, KRS: 0000027675.
  2. Celem przetwarzania Państwa danych osobowych jest umożliwienie udziału w bezpłatnych wydarzeniach/projektach organizowanych przez Fundację.
  3. Państwa dane osobowe będą przetwarzane na podstawie
    a. art. 6 ust. 1 lit. f) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2106/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchyleniu dyrektywy 95/46/WE (RODO), czyli w prawnie uzasadnionych interesach jakimi są:
    – sprawna organizacja wydarzenia,
    – możliwość nawiązania kontaktu z Państwem,
    b. art. 81 ust. 1 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych z dnia 4 lutego 1994 r. (Dz.U. 2006 r. Nr 90 poz. 631 z późn. zm.) wyrażenie zgody na wykorzystanie przez Fundację wizerunku w formie fotografii cyfrowej bądź nagrania filmowego bez ograniczeń czasowych do celów promocji projektów Fundacji.
  4. Dane osobowe będą przechowywane do dnia ustania możliwości dochodzenia roszczeń w związku z organizacją wydarzenia/projektu, ale nie dłużej niż wymagają tego odrębne przepisy.
  5. Przysługuje Państwo prawo żądania dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  6. Mają Państwo także prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania.
  7. Wniesienie sprzeciwu na przetwarzanie danych osobowych uniemożliwi wzięcie udziału w wydarzeniu/projekcie i ponad to nie rodzi innych skutków.
  8. Przysługuje Państwu prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  9. Państwa dane osobowe nie będą przekazane innym instytucjom.
  10. Jeżeli chcą Państwo skontaktować się z Fundacją w sprawach związanych z przetwarzaniem Państwa danych osobowych, w szczególności w związku z wniesieniem wniosku o realizację Państwa praw, prosimy o kontakt pod adres mailowy: fundacja@umk.pl.