Status organizacji pożytku publicznego został nadany Fundacji 17 lutego 2005 r. (w KRS widniejemy pod numerem 00000 27675). Od tego czasu co roku zbieramy środki przekazywane w ramach 1% odpisu od podatku. Jesteśmy niezmiernie wdzięczni za Państwa otwartość i chęć wspierania naszych działań.

Co zrobić, by przekazać nam swój 1%?
W formularzu PIT należy wpisać w odpowiednie rubryki numer KRS Fundacji (00000 27675) oraz obliczoną kwotę, a następnie złożyć zeznanie podatkowe w terminie, tj. do 30 kwietnia. I już! Urząd Skarbowy zajmie się resztą i przekaże na nasze konto darowane środki.
Co więcej?
Jeśli zgodzicie się Państwo na udostępnienie danych, Wasze imię, nazwisko oraz adres zostaną nam przesłane przez Urząd Skarbowy w corocznym wykazie. Ponadto możecie Państwo wskazać także cel szczegółowy – wtedy środki zostaną wydatkowane na konkretne działania (np. działalność Programu Absolwent, danej jednostki lub koła naukowego).

UWAGA! W 2019 r. możecie Państwo przekazać swój 1% dla dr. hab. Piotra Skrzypczaka – jeśli taka będzie Państwa wola, prosimy wpisać w cel szczegółowy adnotację: „dla Piotra Skrzypczaka”.

Sprawdź nas i zobacz, na co przeznaczamy środki otrzymane z tytułu darowizn, z 1% lub stanowiące wypracowany przez Fundację zysk.